Návrat do minulosti v Rakúsku + super tip na výlet


Už sme sa všetci tešili na prázdniny, pretože sa dá, práve v tomto období, všeličo zažiť. V takomto teple je skvelé využiť príležitosť ísť niekam na výlet. Avšak nemyslím si, že koncom leta všetko končí. Práve aj v jesennom období, kedy už nesvieti slniečko príliš veľa, sa dá všeličo zažiť. No ak Vám to napriek tomu nevyhovuje, možno vás poteším, že teplo nasledujúce týždne by ešte malo byť.

V niektorých prípadoch sa mi zdajú zážitky lepšie ako darček za vysvedčenie alebo nejaký úspech, preto sme išli spolu s rodinou spoznávať okolie a to konkrétne do Rakúska. Pár kilometrov od hraníc Slovenska cez rakúske dediny a Kitsee sme dorazili k zámku Schloss Hof. Niečo ako Shonbrunn. Záhrady, architektúra, rodinná atmosféra - a keďže vtedy bol prvý máj tak to tam žilo.

Cesta trvala trochu dlhšie, kvôli tomu, že sme tam išli prvý krát :). Ale dá sa ísť aj iným spôsobom dopravy - bicyklami. Vedie tam priamo cyklistický chodník z Bratislavy. Je to veľmi blízko nášho hlavného mesta.

Pri príchode sme videli menšie jazero, pri ktorom stála búdka, pri ktorej ste si mohli zakúpiť lístky. Vstupom do areálu sme videli obchod so suvenírmi. Keď sme prešli druhou bránou, videli sme interaktívny pristavený - ja ani vlastne neviem ako to nazvať, no napriek tomu tam bola výstava s názvom 'Čo jeme?'. Bolo tam poukázané na ekológiu, na prácu v poľnohospodárstve.



Po pár krokoch sme sa dostali priamo k zámku. V centre sa nachádzala kaviareň. A popri vstupoch bola možnosť ísť na prehliadku. Na druhej strane, keď sme vyšli sme zbadali nádherné záhrady
fontány, aleje stromov. A popri tom tá nádherná architektúra z 19. storočia.



Prehliadka zámku bola rozdelená na dve časti. Prvá bola na tému 'Čo jeme?', ktorá tu už zaznela. Napríklad som sa dozvedela, sushi bolo najskôr na konzervovanie mäsa. Druhá polovica bola prehliadka zámku, kde aj na konci svojho života tu prežila Mária Terézia. Čiže izby v štýle architektúry 19. storočia.



Neskôr sme sa premiestnili do centra v zábavy. Bolo to pri reštaurácií. Boli tam taktiež záhrady byliniek, ruží, boli tam v strede priestory pre zvieratá, ihrisko pre deti. Predávali sa tam jahody v čokoláde, ktoré boli naozaj vynikajúce. A hrala tam hudba.


Areál bol obrovský. Takže, ak nie ste moc spoločenský typ, bola možnosť si oddýchnuť v záhradách alebo si ľahnúť na lehátko v tichej zóne.
Pre milovníkov zvierat, bola možnosť si pofotiť bieleho páva, kone, na ktorých robili vo veľkej ohrade show.




Keď kliknete TU, môžete si prečítať informácie z oficiálnej stránky.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Vynikajúci recept: Bataty s tuniakom.

Denník..

Francúzsky najznámejší dezert - makrónky