Vynikajúci recept: Bataty s tuniakom.
Ilustračná fotografia |
Opäť by som začala niečím, bez čoho by žiaden človek neprežil. Je to jedlo. Veľmi rada sledujem food videá. Aj mnohokrát nájdem svoj obľúbený recept, ktorý si dám do wishlist-u. Minule som svoj našla, a keďže bol úplne jednoduchý, rozhodla som sa ho pripraviť. Pozostáva zo zaujímavých chutí, nie každému sadnú. Týmto Vás určite nechcem odhovárať, a mám názor, že treba skúšať nové veci. Jednou z ingrediencií z tohto receptu je sladký zemiak. Mamina ho upiekla aj mikrovlnke a s chuťou som ho dokázala jesť samotný.
Ako ďalšiou surovinou je tuniak z konzervy. Zdá sa Vám to divné? Ale chutí to vynikajúco. Samozrejme, aj teraz som sa nechala inšpirovať mojou obľúbenou Valeriou Lipovetsky.
🍪🍪🍪
Suroviny:
- 2ks sladké zemiaky, alebo batati zemiaky
- olivový olej
- soľ
- 1ks tuniak v konzerve
- pór
🍪🍪🍪
Postup:
- Predohrejeme si rúru na 180°.
- Rozrežeme zemiaky na polovicu.
- Do misky si nalejeme olivový olej so soľou. Tým natreme rozrezanú časť zemiakov. Na plech s papierom na pečenie dáme zemiaky smerom dolu. Pečieme na 180° na 25 minút.
- Zatiaľ si dáme do misky 1 konzervu tuniaka (ak treba viac, dajte podľa chuti), ktomu nakrájaný pór a zamiešame.
🍪🍪🍪
Servírovanie:
Na zemiak si dáme tuniaka a vydlabávame lyžicou.
Bon Apetitt!
Budem rada ak napíšete svoj názor ako vám tieto protiklady chutí chutili.
Komentáre