Čokoláda so zaujímavou prísadou
Aká je tá zaujímavá prísada? Do horúcej čokolády si môžete dať hocičo ba aj kokosové mlieko, alebo marshmalow. Variant je veľa, no mám tu jednu a to.. - Dobrý deň, čo si dáte? Pozeráte do nápojového lístka a mlčíte.. no potom sa opýtate: - Ako chutí prosím Vás tá horúca čokoláda s čili? - Skúšala som ju a chutila mi. Dáte si? - No dobre vyskúšam.. Áno, už tú prísadu poznáte - je to č ili . Či ste sa s pikantnou horúcou čokoládou stretli takto alebo ste ju ešte nemali, tu Vám ponúkam jednoduchý recept: Príprava: 15 min. / 4 porcie POTREBUJETE: 200 ml mlieka 400 ml smotany na šľahanie 200 g čokolády (s obsahom 70% kakaa) 1 vanilkový cukor 1/2 lyžičky mletej škorice 1/4 lyžičky čili prášku POSTUP: Zohrejeme mlieko a smotanu na šľahanie a za stáleho miešania pridáme vanilkový cukor a škoricu Tesne pred tým ako zmes začne vrieť, odstavíme ju z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí Čokoládu nalejeme do hrnčekov