Čokoláda so zaujímavou prísadou

Aká je tá zaujímavá prísada? Do horúcej čokolády si môžete dať hocičo ba aj kokosové mlieko, alebo marshmalow. Variant je veľa, no mám tu jednu a to..

- Dobrý deň, čo si dáte?
Pozeráte do nápojového lístka a mlčíte.. no potom sa opýtate:
- Ako chutí prosím Vás tá horúca čokoláda s čili?
- Skúšala som ju a chutila mi. Dáte si?
- No dobre vyskúšam.. 

Áno, už tú prísadu poznáte - je to čili
Či ste sa s pikantnou horúcou čokoládou stretli takto alebo ste ju ešte nemali, tu Vám ponúkam jednoduchý recept:

Príprava: 15 min. / 4 porcie

POTREBUJETE:
 200 ml mlieka
 400 ml smotany na šľahanie
 200 g čokolády (s obsahom 70% kakaa)
 1 vanilkový cukor
 1/2 lyžičky mletej škorice
 1/4 lyžičky čili prášku

POSTUP:

  1. Zohrejeme mlieko a smotanu na šľahanie a za stáleho miešania pridáme vanilkový cukor a škoricu
  2.  Tesne pred tým ako zmes začne vrieť, odstavíme ju z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí
  3. Čokoládu nalejeme do hrnčekov a posypeme s čili. Podávame ihneď.
Toto bol recept na pikantnú horúcu čokoládu. Viete o tom, že Milka vyrábala takúto čokoládu v limitovanej edícii? Asi ste nezaregistrovali.. nevadí :-). Vy si ju spravíte doma! Keďže sú také zamračené dni, môžete si pikantnú čokoládu vychutnať v deke pri krbe, pozerať televíziu alebo čítať knižku, proste zlepšiť si náladu takouto pochúťkou.. :-)
Ja Vám želám Dobrú chuť ;-)




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Vynikajúci recept: Bataty s tuniakom.

Denník..

Francúzsky najznámejší dezert - makrónky