Čokoláda so zaujímavou prísadou
Aká je tá zaujímavá prísada? Do horúcej čokolády si môžete dať hocičo ba aj kokosové mlieko, alebo marshmalow. Variant je veľa, no mám tu jednu a to..
Pozeráte do nápojového lístka a mlčíte.. no potom sa opýtate:
- Ako chutí prosím Vás tá horúca čokoláda s čili?
- Skúšala som ju a chutila mi. Dáte si?
- No dobre vyskúšam..
Áno, už tú prísadu poznáte - je to čili.
Či ste sa s pikantnou horúcou čokoládou stretli takto alebo ste ju ešte nemali, tu Vám ponúkam jednoduchý recept:
Príprava: 15 min. / 4 porcie
POTREBUJETE:
200 ml mlieka
400 ml smotany na šľahanie
200 g čokolády (s obsahom 70% kakaa)
1 vanilkový cukor
1/2 lyžičky mletej škorice
1/4 lyžičky čili prášku
POSTUP:
Ja Vám želám Dobrú chuť ;-)
POTREBUJETE:
200 ml mlieka
400 ml smotany na šľahanie
200 g čokolády (s obsahom 70% kakaa)
1 vanilkový cukor
1/2 lyžičky mletej škorice
1/4 lyžičky čili prášku
POSTUP:
- Zohrejeme mlieko a smotanu na šľahanie a za stáleho miešania pridáme vanilkový cukor a škoricu
- Tesne pred tým ako zmes začne vrieť, odstavíme ju z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí
- Čokoládu nalejeme do hrnčekov a posypeme s čili. Podávame ihneď.
Ja Vám želám Dobrú chuť ;-)
Komentáre