Vynikajúca hrnčeková bublanina


Tento slovenský typický koláč je veľmi jednoduchý a zároveň vynikajúci. Našla som skvelý recept, v ktorom nie sú presné váhy, ale množstvá určuje hrnček. Preto je ľahký aj na zapamätanie.
Predstavte si tie veľké kúsky ovocia a jemné cesto, ktoré sa rozplývajú na vašom jazyku. K tejto predstave sa nie je ťažké dostať. Stačí vyskúšať tento recept: 

🍪🍪🍪

Suroviny:
  • 2 hrnčekov polohrubá múka
  • 1 hrnček kryštálový cukor
  • 1/2 hrnček olej
  • 1 hrnček mlieko
  • 2 vajce
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 vanilkový cukor
  • 800 g marhule

🍪🍪🍪

Postup:
  1. Najskôr si do veľkej misy zmiešame  všetky suché suroviny, a postupne primešame ostatné do vláčneho cesta okrem marhúľ. Tekuté ingrediencie by mali mať izbovú teplotu. 
  2. Keď celú zmes prelejem na plech s papierom na pečenie, môžme začať pridávať marhule šupkou do cesta.
  3. Predohrejeme si rúru na 180 °C. Pečieme 25 minút na 180 °C.

Bon Appetit!

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Vynikajúci recept: Bataty s tuniakom.

Francúzsky najznámejší dezert - makrónky

Denník..