Vynikajúca hrnčeková bublanina
Tento slovenský typický koláč je veľmi jednoduchý a zároveň vynikajúci. Našla som skvelý recept, v ktorom nie sú presné váhy, ale množstvá určuje hrnček. Preto je ľahký aj na zapamätanie.
Predstavte si tie veľké kúsky ovocia a jemné cesto, ktoré sa rozplývajú na vašom jazyku. K tejto predstave sa nie je ťažké dostať. Stačí vyskúšať tento recept:
Predstavte si tie veľké kúsky ovocia a jemné cesto, ktoré sa rozplývajú na vašom jazyku. K tejto predstave sa nie je ťažké dostať. Stačí vyskúšať tento recept:
🍪🍪🍪
Suroviny:
- 2 hrnčekov polohrubá múka
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1/2 hrnček olej
- 1 hrnček mlieko
- 2 vajce
- 1 kypriaci prášok
- 1 vanilkový cukor
- 800 g marhule
🍪🍪🍪
Postup:
- Najskôr si do veľkej misy zmiešame všetky suché suroviny, a postupne primešame ostatné do vláčneho cesta okrem marhúľ. Tekuté ingrediencie by mali mať izbovú teplotu.
- Keď celú zmes prelejem na plech s papierom na pečenie, môžme začať pridávať marhule šupkou do cesta.
- Predohrejeme si rúru na 180 °C. Pečieme 25 minút na 180 °C.
Bon Appetit!
Komentáre