Moji favoriti


Pred nedávnom nám začal december, (dobre, je 23. :D), no a ja som sa rozhodla, že napíšem o mojich favoritoch alebo obľúbenostiach poslednú dobu.

FILM
Neviem ako vy, ale december sa mi spája aj s pozeraním filmov, zababušení v deke a s čajom v ruke. Ako som už v minulom článku spomínala - v nedeľu sa najradšej učím doobeda, aby som potom večer, ale aj poobede, mala voľno. Zatiaľ sa mi to celkom darí, no niekedy nie. A keď už mám ten večer voľno, najradšej pozerám filmy. V televízií sú vždy nejaké večerné filmy alebo premiéry, ktoré sme mali možnosť dovtedy vidieť len v kinách. Nemám presne obľúbený žáner filmu, ale čo nemám rada, sú horory. Tie fakticky neznášam - ja sa dokážem báť z hororu aj ďalšie tri mesiace. A to vážne :D. Preto radšej preferujem komédie. Naposledy som videla film "Stážista". Neviem,  či Vám to niečo hovorí, ale hrala tam moja obľúbená Anne Hathaway, ktorá hrá v hlavnej úlohe úspešnú podnikateľku. Jej podnik sa veľmi rozrástol za pár mesiacov a bála sa, že to už nebude zvládať sama a potrebuje ďalšieho človeka, ktorý by už bol jej šéfom. Ale situácia sa zmení keď jej firma bude prijímať nových stážistov. Takže, čo sa týka obľúbeného filmu je to film Stážista.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt stažista
KNIHA
Čo sa týka knihy, momentálne nečítam žiaden príbeh o nejakej slečne alebo podobne, ale príbehy, ktoré spísal doktor Oliver Sacks od svojich pacientov. Zaujímal sa o psychiku človeka a táto kniha je konkrétne o halucináciách. Číta sa veľmi ťažko kvôli cudzím termínom, ktoré sa vyskytujú v medicíne. Kniha sa rozdeľuje na viac porušení ako napríklad strata zraku ale aj konkrétne syndrómy. Ja som prednedávnom skončila prvú kapitolu, v ktorej sa písalo o syndróme Charlesa Boneta - bol to tiež vedec v minulosti. Tento syndróm sa vyskytuje aj u slepých ľudí, čo ma veľmi zaskočilo. Boli tam opísaný príbeh o pani, ktorá bola úplne slepá aj napriek tomu videla napríklad ľudí v orientálnom oblečení, ktorí stále chodili hore-dolu po schodoch. Tiež tam bol opísaný prípad, kde pani sa rozdvojovala cesta alebo videla krásne záhrady okolo(aj, keď tam žiadne neboli), keď išla autom. Tento syndróm je pomenovaný po ňom, pretože u jeho poloslepého otca sa taktiež objavovali takéto obrazy. Napríklad videl modrú servítku, ktorá zakrývala každú vec na ktorú sa pozrel.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt halucinácie oliver sacks

HUDBA
Hudba. Počúvam ju ráno, keď vstávam, ale aj keď idem busom do školy. Niekedy sú také piesne, ktoré sú veľmi neoriginálne. Nezapamätám si melódiu, pretože sa mi zdá, že je taká ako každá iná. Preto, keď je nejaká originálnejšia a pekná, hneď si ju obľúbim. Doteraz si stále púšťam Havana od Camilla Cabello. Tú pieseň som našla na YouTube, keď sme išli vlakom do Prahy a doteraz je moja obľúbená. Ako ďalšie piesne sú z nového albumu "Reputation" od Taylor Swift a to New Year´s day - to je úplná pohodovka, a ...ready for it?, plus Look What you made me do. Toto sú moji favoriti z hudby.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt havana camila cabello
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt reputation taylor swift

OBLEČENIE A KOZMETIKA
Už dlhšiu dobu som nenakupovala žiadne oblečenie, no prednedávnom sme sa zastavili v Auparku. Pobehala som po obchodoch a jediné, čo ma zaujalo bola úplne krásna mikina z New Yorker-u. Má baby pink farbu, na nej sú prišité perličky a šnúrky má z lesklej látky. Stála okolo 20eur.



Čo sa týka kozmetiky, obľúbila som si korektor od Maybelline, ktorý má úplne skvelý aplikátor aj konzistenciu. Používam ho stále pri mojej dennej rutine. Keď som si ho kupovala stál cca 10 eur, teraz som ho videla za 7 eur. Odporúčalo ho veľa influeceriek a odporúčam ho aj ja.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt maybelline korektor
Tak, toto by bolo všetko z týchto obľúbeností a dúfam, že Vám sa Vám niečo zapáčili a chceli by ste si toi kúpiť alebo pozrieť. Vidíme sa pri ďalšom príspevku o týždeň. Pa.

Komentáre

Anonymný napísal(a)…
Lauri super blog! Aj ja milujem Taylor, má výbornú tvorbu. Ten korektor určite pozriem. Ďakujem za tipy, určite píš ďalej!!
Laura napísal(a)…
Ďakujem 😊

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Vynikajúci recept: Bataty s tuniakom.

Denník..

Francúzsky najznámejší dezert - makrónky