Our Prague trip -2-


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt hamley prague
Ak ste ešte nečítali prvý deň z nášho pražského výletu, kliknite TU.

Druhý deň sme sa zobudili do slnečného rána. V správach hlásili pršanie, tak sme dúfali aby to počasie vydržalo čo najdlhšie. Pomaly sme sa nachystali, naraňajkovali a  išli sme do ranného mesta. Najskôr sme mali na pláne ísť sa pozrieť na Pražský hrad, ale nejako sme to znova namierili na Václavské námestie do Motýlieho domu, respektíve, do Domu hračiek -  Hamleys. Videli ste Sám doma - Stratený v New Yorku? Bolo to podobné, ako filme, keď Kevin navštívil  hračkárstvo. Len menej honosné a v menšom rozsahu. Vnútri kolotoč, šmykľavka, kopu mini atrakcií a veľa veľa hračiek. Keď ste prešli na prízemie (malo to tri poschodia) boli tam taktiež hračky a k tomu dva vstupy. Jeden do zrkadlového bludiska a druhý do Motýlieho domu, kde sme mali naplánované ísť. Pri vchode sme odovzdali všetky bundy a svetre, keď sme vošli, ovalilo nás 34 stupňov. Bolo to tam ako v umelo vytvorenej prírode. Z reproduktorov bolo počuť štebotanie vtákov, v strede bolo vytvorené jazierko s malým mostíkom a okolo lietali motýle. Viacerým sa stalo, že im motýľ pristál na hlave alebo ruke. Väčšinou mali hnedú farbu, ale keď rozprestreli krídla farbu mali modrú až tyrkysovú.  Za sklom, ktoré bolo až na konci, sa práve liahli nové inak sfarbené motýle.













Po tejto návšteve sme sa spustili po dlhej šmykľavke, povozili sa na kolotoči, kúpili lízatko a išli ďalej. Po vystúpení z vyhriateho hračkárstva nás zmrazil studený vietor a kvapky vody - začalo pršať. Rýchlo sme prebehli do nákupného domu, kde sme sa naobedovali u Ugovej salatérií. Rýchlo sme prešli na metro a náš najbližší cieľ bol už spomínaný Pražský hrad. Nastúpili sme na električku, zohriali sa v Starbucks caffe a pomaly stúpali hore. Výhľad na mesto bolo nádherné. Na exkurziu hradu čakalo veľmi dlhá rada. Tak sme sa rozhodli ísť na apartmán.










 Po večeri a pozretí televízie sme sa pomaly začali chystať na koncert. A vyrazili sme so mesta. Upršanou večernou Prahou sme sa previezli najskôr trolejbusom a potom metrom, čo nalbižšie k Divadlu Archa, kde už mesiac prebiehal hudboný festival Struny podzimu a taktiež sa tam nahráva Show Jana Krausa. Boli sme privítaní na ,welcome drinku’ kde podávali víno a citrónovú limonádu. Na stole sme si mohli dať naservírované olivy. Potom sme sa premiestnili do hlavnej sály, kde už sedelo veľa ľudí. Bol to jazzový koncert Jason Moran: Monk at the town hall. Na plátne sa premietala  ,dajme tomu, prezentácia, ktorá bola v tedy v roku 1959, keď hral Telonious Monk tento koncert. A Jason Moran hral jeho repertoár na Monkovu počesť.  Po jeden a pol hodinovom počúvaní sme sa premiestnili do Čiernej labuti, kde sa konala ‘after party’ úplne na najvyšsom poschodí s výhľadom na osvietené mesto. Taktiež tam hrala skupina, ale iná. Bola to premiéra ich nového cédečka. Nezdržali sme sa dlho - okolo jedenástej sme išli domov. Na konci článku si môžete pustiť skladbu z koncertu.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Vynikajúci recept: Bataty s tuniakom.

Denník..

Francúzsky najznámejší dezert - makrónky