Our Prague trip -1-

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt NIGHT PRAGUE

Asi pred dvomi týždňami sme boli v Prahe. Tentokrát sme nešli autom, ale vlakom. Cesta trvala asi šesť hodín. Nenudila som sa. Čítali sme, hrali  Človeče nezlob se na cesty, počúvali sme hudbu a, samozrejme, tam bola wifi. Odchod bol o cca 7.40 a tam sme prišli o pol druhej. Vystúpili sme na Hlavnom nádraží. Kiežby také stanice boli aj na Slovensku. Sephora, Orsay, Tally Weijl,... všetky možné obchody plus vstup na metro. Kúpili sme si lístky a išli sme. Ubytovaní sme boli v KasaBlanke na Táborskej ulici oproti Tesco Expresu.

Trochu sme sa vybalili a išli do mesta. Najskôr sme zakotvili v jednej reštaurácií. Ponúkali taliansku pizzu a taktiež mexické jedlá. Volala sa Pizza West. Celkom to tam bolo dobré. Dala som si cestoviny s kuracím mäsom, šunkou a nejakou smotanovou omáčkou. Potom sme vybehli do mesta električkou a prestúpili na metro. Vystúpili sme pri Múzeu, prešli stanicou, ktorej steny boli vymaľované korytnačkami a  podmorským svetom.

Múzeum rekonštruovali. Najskôr sme išli na Václavské námestie. Prešli sme celé  Bolo tam veľa ľudí, keďže bol sviatok. Dozvedela som sa, že na  Václavské námestie vedie dvanásť ulíc a začalo sa budovať v 14. storočí. Prešli sme popri Starbucks a rôznych iných kaviarní a obchodov, okolo stánkov s trdelníkmi, voňalo to tam škoricou. Prišli sme na Staromestské námestie. Kráčali sme okolo Pražského orloja a keďže odbíja iba celú hodinu - mali sme ešte 45 minút. Chvíľu sme sa rozhodovali, kam pôjdeme, no veľmi fúkalo a bola zima, tak sme sa usadili v Café Ami. Bol tam dobrý čašník, taký na úrovni. Dali sme macaronky, koláčiky a hlavne teplý čaj. Keď sa už blížilo k šiestej vybehli sme z kaviarne a išli sa pozrieť na orloj. Bolo tam veľa ľudí natlačených na sebe, ktorí pozerali a čakali. Keď to začalo, všetci stíchli. Úprimne povedané neviem, čo na tom ľudia vidia 😅. Ale je to pamiatka. Tak sme sa vrátili a pomaly išli naspäť domov. Večerným mestom, osvetlenými uličkami.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Vynikajúci recept: Bataty s tuniakom.

Denník..

Francúzsky najznámejší dezert - makrónky