Minútku o Viedni – 4. časť –

Pokračujeme. Túto sériu by som už mohla ukončiť. Samozrejme, budem písať aj o ďalších tripoch. Na konci článku budete mať odkazy na predošlé z tej to série.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt schonbrunn
Mapa celého parku


Druhý deň sme sa naraňajkovali, pobalili sa a išli kúsok od hotela cez mesto do parku. V parku sa okrem iného nachádza Zámok Schonbrunn. V minulosti to bolo letné sídlo Habsburgovcov. Je to naozaj obrovský park.

Ako sme vstúpili prešli sme cez dlhú alej, ktorá viedla až k múzeu. Očarila ma tá monumentálnosť a ako o ten park veľmi dbajú - starajú sa o to. Už zo začiatku sme videli ľudí, ktorí si ráno išli zabehať.


V múzeu boli koče, v ktorých sa viezla Sissi na jej korunováciu.

Tieto šaty si Sisi obliekla na pohreb


Neskôr sme sa presunuli cez park okolo zámku Schonbrun, cez aleje ruží až na druhú stranu, kde sa nachádzala, že vraj najstaršia ZOO na svete.

 Aj tá bola obrovská. V ZOO by sa dalo stráviť aj celý deň, ale chceli sme stihnúť aj ďalšie veci, tak sme to prešli aj za tri hodiny. Hneď zo začiatku sme si mohli zobrať vozík, kde sa mohli voziť deti. Išli sme tam kvôli pandám, ktoré sme aj tak nevideli, pretože sa niekde skryli.

Po ceste sme sa zastavili na zmrzlinu, Dala som si jahodovú. Bola naozaj vynikajúca. Nebola z prášku ako zväčša býva, ale normálna - ,,bio" :)

Tak, najviac si asi pamätám bieleho páva a tiež tam mali takú 3-4 poschodovú ,,budovu", v ktorej bolo všetko o oceáne. Taká výstava. A na podlaží, ktoré bolo zarovno bazénu sme mohli sledovať tučniakov
.




Po troch hodinách + naobedovanie sa sme sa rozhodli ísť pozrieť palác. Zámok v ktorom sídlila Mária Terézia, ale aj Sissi.

cesta na zámok
alej ruží

pohľad na záhradu

pohľad na zámok

A ten bol nádherný! Mohli sme si vybrať väčší - menší okruh. Išli sme na menší. Na úvod nám dali slúchadlá, cez ktoré sme mohli počúvať informácie - však viete, aj v múzeách také dávajú.







Recepcia

Nakoniec sme sa len prechádzali po uličkách.. Nestihli sme ani botanickú záhradu - ale určite tam pôjdeme nabudúce. A nie len do botanickej záhrady, ale do celej Viedne. Pretože sa nám tu veľmi páčilo. 💜😍

- Zámok má 1440 miestností a 200 kuchyní, z toho je však sprístupnených iba  45. Vnútorné vybavenie je v rokokovom štýle s ornamentmi z 14 karátového zlata.
Známok má niekoľko známych miestností, napríklad Zrkadlový sál kde hrával ako šesťročný Wolfgang Amadeus Mozart. V miestnosti zvanej Vieux-Lacque zasadal vo svojich časoch Napoleon. - 

Odkazy:
Múzeum cisárovnej Sisi
Zámok Schonbrunn

1. časť 
2. časť
3. časť

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Vynikajúci recept: Bataty s tuniakom.

Denník..

Francúzsky najznámejší dezert - makrónky