Sardínia - Mesto s McDonaldom



Mesto, ktoré sme boli navštíviť..
Cesta autobusom trvala asi jednu hodinu, no cestou bol vidieť krásny výhľad ako na tej prechádzke.. autobus išiel a išiel a išiel..
Keď sme už boli asi pätnásť minút pred zastávkou, nevyzeralo to ako na titul ,,najčistejšie miesto''. Odpadky a staré budovy. Povedala som si, že moc to na začiatok nevyzerá dobre. 
Keď sme dorazili do hlavného mesta Sardínie - Cagliari - vystúpili sme na autobusovej zastávke.  Hneď, oproti nám svietil McDonald. Tak, sme sa potešili. Povedali nám, že do McDonaldu pôjdeme potom.OK. Tak sme si kúpili lístky na ďalší autobus, pozisťovali sme si kde a čo, pozreli na mapu a mohli sme ísť. Prechádzali sme na druhú stranu ulice, cez prechod a hneď pred sebou sme videli dlhú ulicu s rôznymi budovami. Bolo to veľmi pekné. Na jednej strane boli budovy a obchody, na druhej prístav. V prístave boli lode od najmenšej po najväčšiu. Tých lodí bolo veľa. V takom parku boli ľudia, ktorý predávali svoje veci. Klobúky, šatky, okuliare, plavky.. Sedeli pod palmou a pozerali, či náhodou niekto nemá záujem o ich veci. 
Ani sme sa nezastavili a utekali sme na námestie mesta. Išli sme tam preto, lebo tam bola zastávka na autobus, ktorý nás odvezie k pár pamiatkam. Autobus išiel až o 15 minút, tak sme zatiaľ navštívili zopár obchodov. Ako prvý sme navštívili Desigual. Bol to celkom malý obchodík. Pozerali sme si veci.. a predavačka nás oslovila. Opýtala sa, čo by sme asi tak chceli, sestra hovorila, že niečo s Elzou. OK. Tak vyberala veci, a tam a tam druhé. Vybrala asi päť kúskov. Začala sestru obliekať a takým milým nútením nám ponúkala veci. Sestra si už vybrala, no nekúp to :-D.
Nakúpené sme už mali.. tak sme išli na zastávku. Už nás čakal autobus, tak sme si sadli. Rozdali nám slúchadlá, pripojili sme si ich k MP3 a počúvali sme..Rozprávala tam nejaká pani o  pamiatkach, okolo ktorých sme prechádzali. . Polovicu som nerozumela, presnejšie, nechcelo sa mi. Radšej som pozerala cez okno. Previezlo nás to cez  dlhokánsku ulicu a potom cesta stúpala.  Na konci nás to vyviezlo na kopec a autobus zastavil. Mohli sme si spraviť panorámu celého mesta. Dolu sme uvideli jazero,  kde boli tiež plameniaci ako na spomínanej najkrajšej pláži,  južnej Sardínie. Veľmo pekný výhľad...
Nakoniec nás autobus vyložil, tam kde sme začali, a išli sme sa poprechádzať. Prechádzali sme cez úzke uličky, ktoré sú typické pre prímorské mestá. Keď sme sa unavení asi hodinu  prechádzali,všimla som si hore šnúru, ktorá bola spojená a obviazaná o balkóny. Najskôr som nechápala, no potom som si všimla košík. Keďže to bola úzka ulica a byty boli blízko seba, tak to asi slúžilo na posielanie vecí medzi dvoma bytmi. Milé.
Keďže sme boli unavení a hladní, tak sme sa rozhodli, že ideme konečne do toho McDonaldu. To bol teda šok! Úplne iné ako na Slovensku! My tu máme McDonald ako nejakú luxusný ,,bufet" no tam to bola ako nejaká hnusná vývarovňa. Boli tam ľudia, ktorý nemali moc peňazí..Proste úplný rozdiel.
Potom šoku :-) sme išli sa pozrieť na prístav. Pekný.. Všade lode, ako som už hovorila..
Nakoniec prišiel autobus a išli sme úplne hotoví domov. Taký hotoví, že sestra aj zaspala..


          

Komentáre

Unknown napísal(a)…
Určite to stalo za to.Ako to opisuješ,pekný zážitok.Viem si predstaviť,ako bude toto mesto vyzerať,keď bude celá zem očistená a premenená na raj.Izaiáš 65:21-25

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Vynikajúci recept: Bataty s tuniakom.

Denník..

Francúzsky najznámejší dezert - makrónky