Sardínia - Nádherné more

Viem, teraz je zima. Ale oplatí sa niekedy zaspomínať na leto.
Boli sme na ostrove Sardínia. Ostrov je blízko Talianska. Naozaj nádherne to tam bolo.
Pamätám si ešte ako deň pred odchodom sme pozerali videá o Sardínie.
Špecifické na ňom je, že more je nádherné. Naozaj. Má nádhernú tyrkysovú farbu, a ten biely piesok! Normálne ste mohli vidieť tieň lode. Ale záležalo to od slnka. Ak slnko svietilo more bolo dokonalé, ale ak nie, more vyzeralo zle. Doslova ,,zle''. Všetkú špinu vyplavilo a more zmenilo farbu. Na tmavo modrú. Poviete si ,,klasika''. No OK. ale tyrkysové more nevidíte každú dovolenku. Napríklad, v Turecku bolo škaredé more. Plné špiny a tých zelených rias.
A čo ten piesok? Piesok je naozaj cenný. Väčšinou sú na pláži kamienky. Ale existuje jedna nevýhoda piesku na plážach. Keď odídete z pieskovej pláže máte ho všade. Úplne všade.  No, ale tu som nechcela vypisovať všetky nevýhody.
Najkrajšia pláž -Porto Delfino- tej oblasti bola špecifická tým, že na opačnej strane od pláže bolo jazero. Veľmi plytké, niekedy vysýcha. V ňom boli ružový plameniaci. Turisti si ich mohli obzerať. Na tej pláži bolo milión ľudí. Nemali ste šancu sa usadiť. Nájsť si miestečko. Museli ste si objednať niečo v bufete a o miesto ste mali postarané.
Keď ste išli do mora, asi po 100 m Vám bola voda len po kolená. Natočila som aj video.
O Sardínii by som rozprávala, rozprávala a rozprávala. Tak som túto tému rozdelila na niekoľko časí.
Tak, vidíme sa pri ďalšom príspevku.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Vynikajúci recept: Bataty s tuniakom.

Denník..

Francúzsky najznámejší dezert - makrónky